Cognitieve ontwikkeling baby 5 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 5 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby kan steeds gemakkelijker spullen vasthouden en kan misschien al eventjes zitten zonder hulp. Hij zal veel lawaai willen maken met zijn speelgoed en erop willen kauwen. Hij luistert daarnaast steeds meer naar de klanken van woorden en zal veel proberen na te doen.

Hij zal in deze maand veel aanhankelijker worden naar de voornaamste verzorgers toe. Soms neigt dit gedrag naar eenkennigheid. Hij kan bijvoorbeeld opeens gaan huilen als een vreemde naar hem kijkt en wil het liefste in de armen van de ouders liggen.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

In de vijfde maand zal de baby steeds vaker op zijn handen steunen wanneer hij op zijn buik ligt. Hierdoor heeft hij meer overzicht en kost het minder kracht. Het liefste wil hij ook rechtop gaan zitt… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

In deze periode kan het kindje vormen van eenkennigheid gaan vertonen en angstig worden in de buurt van vreemden. Dwing hem niet om bij de mensen te zijn waar hij bang voor is, maar laat hem er wel aa… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]